VV Reuver bijna veilig na spektakelstuk: 5-3

Spits Jorn Huijs scoort drie keer tegen Koningslust

Door Rob Hendriks

REUVER – Reuver (4E) heeft donderdagavond op eigen veld een forse stap richting klassenbehoud gezet door de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Koningslust met 5-3 te winnen.

Grote man bij Reuver was Jorn Huijs. De invaller scoorde drie keer voor het team van trainer Martin Niemans. „Een geweldig gevoel”, glunderde de 23-jarige aanvaller na afloop. „We moesten vandaag winnen. Onze groep verdient een compliment. Iedereen knokt voor elkaar, geeft zich honderd procent. En er wordt veel en scherp getraind. Dat is de kracht van dit Reuver.” Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het bijna gedegradeerde Koningslust speelde compact en gaf nauwelijks ruimte weg.

Bovendien kreeg Reuver al snel een tegenvaller van z’n kiezen toen spelmaker Rowan Koppers met een hamstringblessure van het veld moest. Huijs verving hem, en deed dat met verve. Hij zorgde voor de pauze ook voor het enige lichtpuntje door een dekkingsfout af te straffen: 1-0. Aan de andere kant liet Koningslust weinig zien. De gasten counterden weliswaar listig, maar de defensie van Reuver gaf in de eerste helft geen krip.

Na de pauze veranderde dat. Reuver dacht dat de buit al binnen was, maar incasseerde binnen zeven minuten twee tegentreffers. Eerst tikte Freek Kessels de 1-1 binnen. Vervolgens kopte Bram Rongen – nota bene de kleinste man op het veld – Koningslust naar 1-2. Die doelpunten kwamen het spelbeeld ten goede. Reuver schrok wakker, ging feller de duels aan en kreeg een terechte penalty na hands binnen de zestien. Jaime Izquierdo wist wel raad met die buitenkans: 2-2.

Vervolgens ontspon zich een waar spektakelstuk. Beide ploegen speelden vol op de aanval en kregen legio kansen. De Reuvernaren waren echter een stuk slagvaardiger. Met wat geluk zorgde Pim Reijnen voor 3-2. Een minuut later lag de gelijkmaker al in het net, via een goal van Tommy Janssen: 3-3. De slotfase was weer voor Reuver. Met twee fraaie treffers maakte spits Huijs aan alle onzekerheid een einde: 5-3. Vooral de 4-3 was om te smullen, een lob over doelman Dennis Janssen van Koningslust. Missie geslaagd. Huijs: „Reken maar dat deze overwinning ons zelfvertrouwen geeft.”

Kerngegevens:

REUVER – KONINGSLUST 5-3

1. Jorn Huijs 1-0, 47. Freek Kessels 1-1, 54. Bram Rongen 1-2, 65. Jaime Izquierdo 2-2 (strafschop), 78. Pim Reijnen 3-2, 79. Tommy Janssen 3-3, 85. Jorn Huijs 4-3, 90+2. Jorn Huijs 5-3. Scheidsrechter: Peeters (Boekel). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Roy Hendriks, Pim Reijnen, Jaime Izquierdo (allen Reuver).